От Българската лига по хипертония виждат като основна причина за посочената

...
От Българската лига по хипертония виждат като основна причина за посочената
Коментари Харесай

Млади хора неглижират високото кръвно, много българи страдат от хипертония

От Българската лига по хипертония виждат като основна причина за посочената наклонност неналичието на осведоменост и на постоянно премерване на кръвното налягане, което води до това, че множеството хора с артериална хипертония не се лекуват.

През миналите три години в скрининговата акция на организацията са изследвани над 10 000 души. Тя се организира през май, а тази година включва скрининг за предсърдно мъждукане, което е най-честата форма на сърдечна аритмия –  демонстрира се при един от четирима над 40 години.

В разнообразни обитаеми места бяха разкрити пунктове за премерване на кръвното налягане, през днешния ден такива ще има пред Военномедицинската академия в София, пред общината в Пловдив, пред болница " Света Марина " във Варна, на пешеходната зона в Плевен и на основната улица в Стара Загора, осведоми БНР.

В рамките на акцията хората ще бъдат осведомени за рисковете от хипертонията, ще получат осведомителни материали със препоръки за здравословен живот, за стойностите на кръвното налягане и по какъв начин да разпознават неговото повишаване. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР